QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Пункт проходження іспитів на володіння державною мовою в дії

Із 19 липня в Україні розпочалося проведення іспитів на рівень знання української мови для державних службовців та охочих здобути громадянство у рамках вимог закону про державну мову, які запрацювали з 16 липня.
Центральна міська бібліотека офіційно стала одним з Пунктів проходження іспитів на володіння державною мовою згідно Договору з Національною комісією зі стандартів державної мови.
Протягом п’яти днів роботи до Центральної книгозбірні, що знаходиться за адресою: вул. Григорія Усика, 41 вже завітало близько 30 претендентів з Олександрії, Дніпра, Кривого Рогу, Кременчука, Києва, Вінниці, Тернополя та Одеси, аби скласти іспит і отримати документ, який дозволить влаштуватися на роботу в державній сфері. Потік охочих не знижується і зараз. Реєстрація на іспити відкривається кожні два дні, однак до кінця цього тижня всі місця на сесії вже заброньовані.
У найближчому часі міська ЦБС планує відкрити ще один такий пункт на базі бібліотеки для юнацтва, що розташована за адресою: просп. Соборний, 100, аби задовольнити попит і розширити спектр послуг, що надаються міською бібліотечною системою.