QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Серед 1416 громад країни Олександрія ввійшла в 50 найкращих

Олександрія ввійшла в п’ятдесятку лідерів Всеукраїнського рейтингу інституційної спроможності та сталого розвитку. До п’ятдесяти найкращих увійшло лише дві громади з Кіровоградщини: це Смолінська та Олександрійська громади. Загалом на 1 січня 2021 року серед малих та середніх громад з граничною чисельністю до 150 тисяч мешканців було оцінено 1416 громад.
Фонд «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» представив триста кращих малих та середніх громад України. Рейтинг обраховується кожні 6 місяців, станом на 1 січня та 1 липня кожного року.
Серед критеріальних показників, які бралися до уваги при оцінці інституційної спроможності й сталого розвитку малих та середніх громад України, були враховані наступні: активність громади протягом сталого часу (понад 5 років), наявність укладених угод про співпрацю з іншими громадами та програм «Безпечне місто», Відкрите місто», «Розумне місто», співпраця з бізнесом, проекти державно-приватного партнерства та ін. Загалом, для підведення підсумків враховувалося 40 показників. Під час оцінювання до уваги не бралися суб’єктивні думки тих чи інших мешканців, їхнє ставлення до керівництва своїх та сусідніх громад.