QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Сергій Кузьменко про перші тижні роботи міської влади у 2021 році

15 січня під час першого у цьому році засідання виконавчого комітету міський голова Сергій Кузьменко повідомив про важливі новини для Олександрійської громади.
Першочергово він зазначив, що сьогодні місто перебуває в режимі жорсткого карантину і звернувся до жителів виконувати всі протиепідемічні вимоги і дбати про своє здоров’я.
Сергій Кузьменко висловив вдячність лікарям, які у важкий час пандемії COVID-19 усі святкові дні надавали медичну допомогу хворим. Він зазначив, що влада працює над тим, аби уже цього року створити належні умови для роботи лікарів та перебування пацієнтів. Тому розробляється проектно-кошторисна документація для капітального ремонту інфекційного відділення Центральної міської лікарні, яке сьогодні є найважливішим для лікування хворих на коронавірус.
Наступним Сергій Кузьменко підняв питання тарифної політики та прийнятих Урядом рішень щодо цін на житлово-комунальні послуги для населення.
«Як і всі жителі нашого міста, міський голова не розділяє позицію тих рішень, які були ухвалені, тим більше, під час карантину, коли багато людей мають зменшені доходи, коли непросто жити бізнесу, коли ми всі розуміємо, що треба виважено ставитися до тих чи інших рішень. Не таємниця, що необґрунтоване підняття тарифів викликало незадоволення серед людей, країною прокотилися мітинги», –зазначив очільник міста. Звернення до Президента, Верховної ради та Кабінету міністрів стосовно врегулювання даного питання планується прийняти на найближчій сесії міської ради.
У ході виступу Сергій Кузьменко повідомив, що 13 січня на казначейські рахунки надійшло близько 10 млн грн на виплати державних соціальних допомог пільговим категоріям та 12 млн грн на субсидії для населення.
Однією з приємних новин є те, що у 2021 році Олександрія отримає 35 млн грн на будівництво Новопразького шосе.
«Ми будемо аналізувати проектно-кошторисну документацію, актуалізувати її, аби вона відповідала вимогам сьогодення та маємо на меті продовжувати будувати якісні дороги в нашому місті», – підкреслив Сергій Кузьменко.
Наприкінці міський голова повідомив, що головну ялинку Олександрії поки не будуть демонтувати. Зважаючи на те, що випав сніг і настала справжня зима, прийнято рішення залишити ялинку та фотозони на центральній площі до 19 січня, аби жителі мали змогу відчути святкову атмосферу і зробити зимові світлини.