QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Тариф на централізоване тепло у цьому опалювальному сезоні не збільшиться

Сьогодні, 9 лютого 2021 року, підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води між Кабінетом Міністрів України та Асоціацією міст України. Підписання відбулося в залі Міністерства розвитку громад та територій України.
Підписавши Меморандум, сторони домовилися, що тариф на тепло та гарячу воду для населення до кінця опалювального сезону не зростатиме, а підприємства комунальної теплоенергетики отримають природний газ в обсягах, що забезпечить стале проходження опалювального сезону.
Уряд погодився, що збитки комунальних підприємств, отримані від державного регулювання тарифів на тепло для населення в цьому опалювальному сезоні, будуть компенсовані до 1 жовтня 2021 року. Мінрегіон, Міненерго, НАК, АМУ спільно визначать фінансові джерела для цієї компенсації і розроблять відповідні законодавчі інструменти.
У нашій області це рішення стосується п’яти населених пунктів, які мають централізоване теплопостачання – Кропивницький, Олександрія, Світловодськ, Знам’янська і Долинська. Вони є членами Асоціації міст України, тож на них також поширюється дія меморандуму.

Із повним текстом статті можна ознайомитися на офіційном сайті Асоціації міст України за посиланням:

https://www.auc.org.ua/novyna/taryfy-na-teplo-u-comu-opalyuvalnomu-sezoni-ne-zbilshatsya-amu-ta-uryad-pidpysaly-memorandum