QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії проходить серпнева педагогічна (не) конференція у форматі EdCamp

27 серпня у концертній залі Олександрійського театру за підтримки міського голови Сергія Кузьменка відбулося відкриття регіональної (не)конференції у форматі mini- EdCamp для шкільних педагогів.
Сьогодні до Олександрії для обміну педагогічним досвідом завітали вчителі, директори шкіл, заступники, завідуючі дитячих садочків, методисти з Києва, Кривого рогу, Долинської, Кропивницького, Луцька, Стрия, Харкова, Олександрії та Олександрійського району.
На початку до учасників заходу звернулася профільний заступник міського голови Ірина Чемерис, яка зазначила, що сьогодні в Олександрії весь навчальний процес забезпечують 36 закладів дошкільної, загальної середньої і позашкільної освіти. Проте, відповідна мережа не є досконалою, адже на сьогодні не вистачає 12 млн грн державної субвенції на фінансування сфери освіти. Міська влада, міський голова турбуються, аби кожен вчитель отримував гідну заробітну плату, тому вишукуються кошти у місцевому, обласному, державному бюджетах. З міського бюджету виділяються й додаткові кошти на галузь світи, зокрема, 8,7 млн грн направлено на підготовку до нового навчального року, 1,6 млн грн – співфінансування на реалізацію Нової української школи, а також на інші потреби.
Заступник міського голови підкреслила: «Праця педагога, важлива, поважна і ми розуміємо, наскільки це важливо. Завдяки нашим талановитим, творчим вчителям учні демонструють гарні результати, прославляють свої школи і наше місто далеко за його межами».
Щодо реформування галузі освіти Ірина Чемерис зауважила: «Освіта – це ті знання, які отримують діти в міських і сільських школах. І сьогодні держава проводить реформу освіти. Реформа необхідна і реформа на часі. Адже вона передбачає створення нової моделі школи, де кожен учень зможе розвивати свої здібності, стати креативним, комунікабельним і мати критичне мислення».
Також перед присутніми виступила голова ради EdCаmp Олена Масалітіна, яка привітала учасників зібрання та ознайомила їх з тематикою і напрямками проведення відповідних конференцій у новому навчальному році.
Після урочистої частини регіональна (не) конференція на тему «Освіта без кордонів – освіта майбутнього» продовжилась на базі Олександрійського колегіуму, де педагоги мають можливість попрацювати в окремих тематичних локаціях, відвідати експертну панель з практикумами, майстер-класами, презентаціями, а також поспілкуватися та обмінятися корисним досвідом.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.247149033946398/247148333946468