QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії за 5 років 128 учасників бойових дій отримали землі

Законодавством України передбачено систему пільг для учасників бойових дій та осіб, які прирівняні до них. Наприклад, за відповідним клопотанням дана категорія громадян першочергово може отримати у приватну власність земельні ділянки для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва.
Так, до Олександрійської міської ради протягом 2015 – 2020 років звернулося 185 учасників бойових дій із заявами на отримання земельних ділянок для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) та для ведення особистого селянського господарства.
На сьогодні за вказаними цільовими призначеннями земельні ділянки отримали 128 заявників. Через невідповідність бажаного місця розташування земельної ділянки містобудівній документації та інших технічних причин 8 учасникам бойових дій було відмовлено. На даний час в Олександрії вільних земель для сільськогосподарської діяльності немає.
У зв’язку з адміністративно-територіальною реформою в Олександрійській територіальній громаді триває процес передачі у розпорядження додаткових територій. Після його завершення розроблятимуться плани розвитку відповідних територій.
Однак через відсутність вищевказаного затвердженого документу тимчасово немає можливості відведення земельних ділянок під особисте селянське господарство. Після розроблення та затвердження детальних планів будуть визначені перспективні території, які додатково зарезервують учасникам бойових дій та особам, прирівняних до них.