QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В’ячеслав Чебишев презентував книгу «Притягательная сила Берёзовки»

18 травня на базі центральної міської бібліотеки відбулася презентація книги олександрійського краєзнавця В’ячеслава Чебишева під назвою «Притягательная сила Берёзовки».
На захід завітали профільний заступник міського голови Ірина Чемерис, представники сфери культури, громадських організацій та прихильники творчості В’ячеслава Чебишева.
Автор книги розповів про історію її створення, яка розпочалась ще у 1988 році з відвідування старої церкви у селі Березівці. З того часу В’ячеслав Чебишев почав дослідження історії цього населеного пункту та цікавих і відомих постатей, які тут проживали. Саме ця книга присвячена 200-річчю від дня народження поета Афанасія Афанасійовича Фета та власниці садиби в селі Березівка, музи поета Олександри Львівни Бржеської.
В книзі представлені розділи з історії села Березівки, знайомство з Березівкою, роботи сучасників з теми Афанасій Фет та його друзі Олексій та Олександра Бржеські, статті та вірші Олексія Бржеського, які до виходу цієї книги, публікувалися 121 рік тому (в 1900 році).
Після офіційного представлення книги перед присутніми виступила Ірина Чемерис, яка привітала В’ячеслава Чебишева з публікацією нової книги та зазначила «Приємно розуміти, що ви дійсно доторкнулися до таїнства історії. Наскільки глибоко ви досліджували життєві історії, творчі шляхи цих людей, що ваша книжка буде путівником для наступних дослідників. Звичай, тема історії нашого краю – це та культурна нематеріальна спадщина, яка повинна бути в кожної нації».
Також зі словами привітань виступили інші поважні гості. У свою чергу, В’ячеслав Чебишев подарував гостям та бібліотеці примірники книги «Притягательная сила Берёзовки».

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.186344366693532/186343893360246/