QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Які заходи відбудуться в Олександрії до Дня Перемоги

З нагоди Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні в Олександрії відбудуться покладання квітів, акції, концертні програми та інші тематичні заходи.
Відповідні питання були розглянуті 5 травня на засіданні організаційного комітету, яке провела секретар міської ради Вікторія Косяк.
Звертаючись до присутніх, Вікторія Косяк зазначила, що враховуючи ситуацію із захворюваністю на COVID-19, в Олександрії заходи не будуть масштабними.
Усі заходи проводитимуться без скупчення людей, із забезпеченням соціальної дистанції та усіх карантинних вимог.
Традиційно 8 травня пройде покладання квітів до братських могил у Перемозькому мікрорайоні, кладовищі на Лисій горі та до пам’ятного хреста на місці колишнього табору військовополонених по вул.О.Скічка.
До Дня пам’яті та примирення, що відзначається 8 травня, на площі Соборній о 18:00 годині відбудеться концерт класичної музики «Ода пам’яті», а о 22:25 – розпочнеться акція «Перша хвилина миру».
9 травня о 10:00 годині біля Братської могили по вул. Діброви відбудеться покладання квітів. Також цього дня пам’ять загиблих вшановуватимуть на військовому кладовищі, біля братських могил по вул.Кременчуцькій, вул.6-го Грудня, біля танку воїнам-визволителям, пам’ятного знаку загиблим євреям та на місцях поховання воїнів у селах Марто-Іванівці, Звенигородці, Головківці, Ізмайлівці, Пустельниковому, Піщаному Броді та Королівці.
З нагоди Дня Перемоги у ПК «Світлопільський» пройде театралізований концерт «День, коли закінчилась війна»: 8 травня о 14:00 годині; 9 травня о 14:00 та 17:00 годині. Вхід за запрошеннями або придбаними квитками.
Крім того, на майданчику перед ПК «Світлопільський» із 16:00 години розпочнуться тематичні концертні програми від творчих колективів міста.
Також під час засідання організаційного комітету начальники управлінь доповіли про медичний супровід і відвідування вдома ветеранів війни, про заходи у закладах освіти і культури, упорядкування місць поховання воїнів тощо.