QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Будинок Дмитра Чижевського отримав нові експонати

29 листопада відбулася презентація картин родини Дмитра Чижевського олександрійського художника Олександра Охапкіна. Подія пройшла в музейному відділі «Будинок Дмитра Чижевського», де тривала науково-практична конференція, присвячена 300-річчю з дня народження Григорія Сковороди.

На урочистості завітав міський голова Сергій Кузьменко, його заступниця Ірина Чемерис та радник Сергій Коваленко, наукові фахівці з Кропивницького, працівники музею, бібліотечної системи, краєзнавці та журналісти.

Виступаючи перед присутніми Сергій Кузьменко сказав: «Усупереч подій, які сьогодні тривають в країні, багато робимо для розвитку української й олександрійської культури. Разом боремося за свою історію, формуємо валізу знань для того, щоби наші діти знали українську культуру». Також він подякував заслуженому художнику України Олександру Охапкіну за його майстерність та внесок у розбудову музею.

Слово взяв і автор картин Олександр Охапкін. Він розповів, як виникла ідея створити портрети батьків Дмитра Чижевського та самого юного науковця, як тривала робота, які смисли закладено в картини.

На завершення презентації всі мали можливість оглянути представлені полотна і поділитися враженнями.
Нагадаємо, влітку цього року в Олександрії відкрили унікальний музей, присвячений життю і творчості нашого земляка, відомого науковця Дмитра Чижевського. Робота над відкриттям музейного відділу велася більше року, протягом якого вдалося зібрати унікальні документи, книги, світлини. старовинні меблі, годинник, піаніно та телескоп – схожий на той, через який Дмитро Чижевський полюбляв дивитися на зоряне небо. Робота з наповнення експозиції триває і нині.