QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Бібліотечний калейдоскоп заходів із нагоди 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди

Бібліотекарі Олександрійської централізованої бібліотечної системи протягом двох останніх місяців долучалися до обласної культурно-мистецької акції «Мудрість віків через роки», присвяченої 300-річчю від дня народження Григорія Сковороди, відомого українського письменника і філософа.

Так, працівники центральної бібліотеки запросили студентів педагогічного фахового коледжу імені В.О. Сухомлинського на віртуальний турпохід «Там, де ступав Григорій Сковорода» на онлайн-платформі Google Meet. А працівники бібліотеки-філії №10 запросили учнівську молодь Ліцею № 10 на літературну подорож «Сім стежок Григорія Сковороди» на цій же платформі.

Бібліотекарі філії № 5 розробили онлайн-вікторину і запросили всіх охочих спробувати в ній свої сили. У бібліотеці-філії № 3 був проведений літературний гід «Зерна істини в байках Григорія Сковороди». Учасники заходу, жінки та дівчата з числа вимушених переселенців, ознайомилися з нелегким життєвим шляхом мислителя та його літературною спадщиною.

На базі бібліотеки-філії № 6 діяла творча виставка малюнків читачів цієї бібліотеки за творами письменника.

Чергове заняття курсу «Українська мова без меж» в бібліотеці для юнацтва також було присвячене життю та творчості видатного українського філософа й поета.

Працівниками бібліотеки для юнацтва проведено вуличну акцію «Світ ловив його та не впіймав». Яким був Григорій Сковорода спробували з’ясувати працівники бібліотеки для юнацтва разом зі студентами ВСП «Олександрійський аграрний фаховий коледж Білоцерківського НАУ» під час літературного спаринґу «Сковорода як на долоні».

Щоб вшанувати пам’ять такої видатної людини, бібліотекарі центральної міської бібліотеки для дітей провели ювілейний non-стоп «Григорій Сковорода – видатна постать української історії». Під час заходу діти створили калейдоскоп професій, якими володів мудрець і відтворили його словесний портрет.