QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійці вшанували ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня в рамках вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС біля меморіалу на площі Героїв Чорнобиля пройшло урочисте зібрання.

Серед присутніх було керівництво громади на чолі з міським головою Сергієм Кузьменком, військові, безпосередні ліквідатори, представники громадської організації «Спілка «Інваліди Чорнобиля» та інші олександрійці.

«Молоді, талановиті, професійні олександрійці у далекому минулому за покликом служби і держави, не марнуючи часу, поїхали рятувати світ від незрозумілої на той час біди. Палаючий реактор гасили наші пожежники, військовослужбовці, наші хлопці на гвинтокрилах. Це важкі і героїчні дні, це дні  великого подвигу, любові до життя і бажання зупинити страхіття на 4 енергоблоці» – сказав Сергій Кузьменко, звертаючись до людей.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто через хвороби, спричинені радіацією, не дожив до цього дня, і поклали квіти до меморіального знаку ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

Зазначимо, що сьогодні в Олександрії проживають 970 людей, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції, із них 689 – безпосередні ліквідатори. Для порівняння участь у ліквідації наслідків аварії від початку брали близько 3,5 тисячі людей з Олександрійської громади.