QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Постійні депутатські комісії розглянули бюджет і програму економічного і соціального розвитку громади на наступний рік

15 грудня секретар міської ради Вікторія Косяк провела спільне засідання постійних депутатських комісій.

Зазвичай, наприкінці року депутати розглядають проєкти двох головних документів: місцевого бюджету та програми економічного і соціального розвитку Олександрійської територіальної громади на 2023 рік.

Начальник управління економіки Ростислав Черевашко поінформував про основні напрямки розвитку громади в умовах воєнного часу. Головне завдання програми – забезпечення сталої роботи усіх напрямків соціальної сфери та галузі житлово-комунального господарства. Проєкти, розроблені на наступний рік, будуть реалізовуватись за умови наявності бюджетного фінансування. Також програма економічного і соціального розвитку передбачає сприяння роботі малого і середнього бізнесу та агропромислового комплексу  громади (гранти, сприяння експорту тощо).

У свою чергу, начальник фінансового управління Олександр Лукашов доповів про бюджет Олександрійської громади на 2023 рік. За попередніми розрахунками, бюджет громади планується затвердити у розмірі 717,8 мільйонів гривень, із яких 480 млн грн – власні доходи. Кошторис збалансований за доходами і видатками.

На захищені статті, а саме, заробітну плату, енергоносії, утримання бюджетних закладів, харчування, медикаменти планується направити 584,3 млн грн.

Також на засіданні постійних депутатських комісій присутні заслухали інформацію з питань запобігання корупції та обговорили проєкт рішення Про звернення депутатів Олександрійської міської ради восьмого скликання до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Конституційного Суду України щодо негайної заборони в Україні російської православної церкви, її структурних підрозділів і залежних від неї організацій.