QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Родинам загиблих військових вручили державні нагороди

Українська армія – це тисячі бійців, які щодня й щоночі доводять, що Україну не здолати, а українців не підкорити. Однак ми знаємо, що за кожним здобутком наших сил оборони, за кожним метром звільненої території держави – пролита кров і навіть життя Героїв, які полягли за Батьківщину.

16 грудня у малій залі відбулося вручення ордену захисникові та державних нагород родинам військових, які загинули на війні.
До присутніх у залі звернувся міський голова Сергій Кузьменко. “Війна – це важко, війна – це страшно і, на жаль, війна – це трагедії. Цих трагедій у час війни в нашому місті було дуже багато. Громада кожного разу переживала великий біль за кожну втрату наших захисників. Це не можна виправити і знайти слова, щоб заспокоїти рідних і близьких. Ми створили робочу групу, аби облаштувати місце для вшанування пам’яті наших полеглих Героїв і подяки та шани тим, хто зі зброєю в руках боронить наші державу!”, зазначив міський голова.

Також перед присутніми виступили начальник Олександрійської районної військової адміністрації Ольга Коріненко, командир військової частини 2269, полковник Руслан Розенберг та начальник Олександрійського районного територіального центру комплектування і соціальної підтримки, полковник Олександр Балабуха.

Орден “За мужність” ІІІ ступеню вручено сержанту Роману Графу за мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Згідно з Указом Президента України Орденом “Богдана Хмельницького” ІІІ ступеня (посмертно) нагороджений старший лейтенант Валерій Коржов.

Указом Президента України орденами “За мужність” ІІІ ступеня нагороджені (посмертно):
головний сержант Микола Воложський;
старший лейтенант Денис Карпенко;
старший лейтенант Максим Мельнічок;
старший лейтенант Анатолій Назаренко;
підполковник Олександр Приведений.

Після вручення нагород родинам загиблих, присутні вшанували пам’ять наших захисників, які загинули на війні.