QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Міський голова Сергій Кузьменко про МакДональдз, Епіцентр та релокацію підприємств

Під час прес-конференції, що відбулася 21 грудня, міський голова Сергій Кузьменко розповів журналістам про бізнес-проєкти важливі для громади.

«Сьогодні є проєкти, які реалізовує бізнес. Наприклад, Епіцентр презентував локацію, яка оживить одну з частин нашого міста. Це місце колишньої автобази біля автовокзалу. Ми б хотіли, щоб цей проєкт реалізували, адже це нові робочі місця, розвиток економіки громади та комфорт для містян, які зможуть придбати все необхідне в одному великому магазині», – зазначив міський голова.

Сергій Кузьменко зупинився ще на одному масштабному бізнес-проєкті, який уже почали втілювати в життя – будівництво закладу швидкого харчування. «МакДональдз – це знаковий проєкт для нашого міста, це знак якості, це бренд. Також це приклад для всіх інших інвесторів, який показує, що в Україні є сучасне, круте місто і в нього зайшла одна із компаній номер один у світі, що готова інвестувати свої кошти», – зазначив міський голова.

Очільник міста повідомив, що компанія розробила проєкт, який пройшов усі експертизи, а Олександрія надала дозвіл на початок будівельних робіт, які вже розпочалися.

Сьогодні в умовах воєнного стану в Олександрії впроваджуються проєкти, які пов’язані виробничою промисловістю. Це стосується підприємств, які евакуювалися із зони бойових дій або населених пунктів, де є загроза.

«У нас реалізується програма релокації, в рамках якої до Олександрії переїхали 12 підприємств з Харкова, Києва, Донецька. Вони готові розвивати виробництво від харчового до хімічного і машинобудівного напрямків. Ми з ними спілкуємося, допомагаємо. На підприємствах уже створили близько 100 робочих місць. Вони дають нам економічний поштовх, а ми для них створюємо сприятливі умови, щоб вони вели своє виробництво», – розповів Сергій Кузьменко з цього питання.