QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Розвиток партнерських відносин з англійським містом Бат та іншими міжнародними партнерами

Спілкуючись із журналістами під час пресконференції, яка відбулася 21 грудня, міський голова Сергій Кузьменко дав відповідь на питання, як вибудовується співпраця з англійським містом Бат та іншими міжнародними партнерами.

«Уже декілька разів мали інформаційні містки з Батом. І от хороша новина – вони зібрали кошти і придбали близько 13 генераторів, які готові нам передати. Тож, якщо говорити за Бат, то зі стратегічного партнерства ми перейшли до практичної площини і побратимства» – розповів міський голова.

Польське місто-побратим Ярочин теж готове включитися у вирішення енергетичної проблеми в місті й планує передати генератори. Адже громада потребує альтернативні джерела живлення не лише для пунктів незламності, але й для шкіл, дитячих садків, пунктів обігріву, соціальної сфери і комунальних підприємств.

Також Сергій Кузьменко передав щирі слова вдячності міжнародним партнерам і організаціям. «Вони працюють з нами від перших днів війни. Упродовж цих важких 300 днів були фактично кожного дня з нами на зв’язку» – сказав він.

У першу чергу мова йшла про Агенцію США з міжнародного розвитку (US AID), Дитячий фонд ООН UNISEF, Міжнародну організацію World Central Kitchen,  Українське представництво Французької неурядової міжнародної організації «ACTED» та Українську філію Чеського благодійного фонду «Люди в біді», а також і інші благодійні організації та фонди.