QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрія отримала 13 генераторів від британського міста Бат

Нещодавно Олександрійська громада отримала 13 електрогенераторів від британського міста Бат, з яким міська влада налагоджує дружні зв’язки.

На звернення міського голови Сергія Кузьменка керівництво Бату організувало збір коштів, допомогло придбати і доставити цей важливий вантаж.

Генератори були розподілені між закладами, де вони вкрай необхідні під час відключення електроенергії.

8 генераторів встановили в укриттях шкіл і дитячих садочків, аби забезпечити комфортне перебування дітей під час одночасної відсутності електропостачання та оголошення повітряної тривоги. Вони будуть використовуватись для освітлення та роботи обігрівачів в укриттях.

Електрогенеруючі прилади отримали дитячі садочки №№25,39,42, дошкільний підрозділ гімназії «Сузір`я –19», ліцей інформаційних технологій, ліцеї №№10,15, 17.

Один генератор передали до Палацу культури «Світлопільський», де відкрився і функціонує Олександрійський пункт зв’язку.

Щодо забезпеченості електрогенеруючим обладнанням міський голова Сергій Кузьменко прокоментував: «Олександрійська громада отримала десять генераторів від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), тринадцять – від наших партнерів з міста Бат. Зараз працюємо з нашими друзями із Польщі та очікуємо, що буде поставка генераторів. На сьогодні у нас є обладнання, щоб у разі блекауту забезпечити електроенергією приміщення укриттів, дитячих садків, шкіл, на базі яких сформовані  і функціонують пункти незламності».