QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Міський голова Сергій Кузьменко про реформування «первинки»

У рамках реформування галузі охорони здоров’я та адміністративно-територіальної реформи, в Олександрійській громаді триває створення єдиного медичного простору.

Тож на сесії міської ради розглядалося питання реорганізації колишнього районного центру первинної медико-санітарної допомоги шляхом його приєднання до міського.

З цього приводу міський голова Сергій Кузьменко зазначив: «На сьогодні функціонують як міський, так і районний центри первинної медико-санітарної допомоги. Думаю, всім зрозуміло, що не може бути одночасно двох структур в одному місці і одного профілю. Ми попрацювали з Національною службою здоров’я, всі декларації сімейних лікарів будуть інтегровані  в один простір, ніхто не втратить своїх пацієнтів, свого робочого місця і своїх доходів. Кожен, хто сьогодні готовий і хоче працювати  у єдиному медичному просторі, матиме таку можливість, адже нам потрібні кваліфіковані лікарі і медичний персонал. Ті рішення, які ми плануємо ухвалити, направлені на покращення медичних послуг, збалансування системи, і щоб єдиний медичний простір в нашій громаді працював бездоганно».

Також міський голова наголосив на тому, що завдяки приєднанню свого часу Олександрійської районної лікарні до Олександрійського медичного простору, вдалося зберегти колектив, робочі місця, забезпечити фінансування цього закладу охорони здоров’я. Тож сьогодні лікарня працює і надає якісні послуги жителям Олександрії та Олександрійського району.