QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В музейному центрі відбулася зустріч із воїнами-афганцями

15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та річницю виведення військ з Афганістану.

  Афганська війна продовжувалася 9 років і залишила гіркий слід у долях тисяч наших співвітчизників.

Бойовий шлях у Афганістані пройшли 668 солдат, мобілізованих з Олександрії та Олександрійського району, та 547 військовослужбовців 51-го окремого гвардійського авіаційного полку. Із них 26 військових живими не повернулися додому.

З нагоди цієї пам’ятної дати в музейному центрі відбулася  зустріч «Пам’ять народжує героїв нових поколінь».

У заході взяли участь секретар міської ради Вікторія Косяк та ветерани-учасники бойових дій в Афганістані 1979-1989 років.

Звертаючись до воїнів-афганців, Вікторія Косяк зазначила: «З усіх збройних конфліктів афганська війна була самою тривалою. Важко було знайти родину, якої б не торкнулася ця біда. Хтось втратив сина, чоловіка, батька, друга. Незважаючи на ті страшні події минулого, історія нічому не навчила нашого сусіда-агресора, який безжально, без будь-яких підстав напав на нашу країну. І сьогодні афганці також боронять Батьківщину».

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять полеглих за Україну.

Також перед присутніми виступив підполковник у відставці Піщанський Олександр Іванович, онуки якого сьогодні на фронті захищають рідну землю.

Він розповів про Афганську війну, подвиги наших земляків та випробування, які довелося пройти військовим.

Наразі у музейному центрі діє тематична фото-документальна виставка «Афган неможливо забути», яку можуть відвідати усі охочі.