QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Сьогодні в Олександрії працювала делегація Агентства США з міжнародного розвитку USAID

21 березня до Олександрії приїхала делегація від проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» (DG East) на чолі з керівником проєкту Майклом Стівейтером та виконавчою директоркою Шерон Розенберг. На меті їх візиту стала потреба у вивченні можливостей Олександрійської громади, її потенціалу, ймовірних напрямів співпраці та моніторинг раніше отриманої допомоги.

На початку з ними зустрівся міський голова Сергій Кузьменко та його заступники – Ірина Чемерис, яка координує соціальну сферу, та Юрій Шклярук, у відповідальності якого економічний напрямок.

У ході розмови очільник громади подякував Агентству США з міжнародного розвитку за вагому допомогу Олександрії і висловив сподівання на конструктивну співпрацю у тих сферах, де вона вкрай потрібна.

«Хочемо і надалі розвивати міський простір для олександрійців і для тих, хто обрав наше місто другою домівкою. Тому працюватимемо в цьому форматі і шукаємо відповідної підтримки» – сказав міський голова.

Під час діалогу присутні окреслили шляхи забезпечення додаткового оснащення ЦНАПу й навчання спеціалістів. Також обговорили питання обладнання і меблювання місць компактного проживання, розвиток в громаді існуючих та нових громадських просторів.

Після зустрічі уповноважені представники Проєкту побували в місцях компактного проживання переселенців, поспілкувалися з людьми, оглянули належне використання побутової техніки та меблів, що надано у межах Проєкту.

Також гості побували у центральній бібліотеці, зустрілися з представниками громадських організацій, молодіжного парламенту і працівниками культури, де обговорили пропозиції та ідеї, які можна реалізувати за допомогою грантів.