QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії з робочим візитом перебуває представниця міста Бат

В Олександрії 20-22 квітня із робочим візитом перебуває засновниця фонду «Друзі Олександрії», представниця британського міста Бат (графство Сомерсет) Євгенія Шкіль. Вона українка, але тривалий час живе і працює в Англії.

Перша зустріч відбулась 20 квітня із міським головою Сергієм Кузьменком. Очільник громади від імені усіх містян висловив вдячність Євгенії, керівництву міста Бат та всій громаді за підтримку Олександрії у складний воєнний час.

«Дякую вам, лідеру виконавчого комітету Кевіну Гаю та всій громаді Бату за організацію гуманітарної допомоги. Всі трансфери були надзвичайно важливими. Отримані генератори передали до дитячих садків, шкіл, пунктів обігріву. Більш потужні генератори направили до медичних закладів для забезпечення їхньої безперебійної роботи. Також дуже вдячні за медичний автомобіль для дитячої лікарні, що дозволить транспортувати важкохворих дітей у будь-яку точку нашої країни», – сказав Сергій Кузьменко.

У свою чергу, Євгенія Шкіль зазначила: «Англійці активно підтримують Україну. Ми проводимо благодійні заходи, збираємо кошти і хочемо допомогти, адже розуміємо, що бюджет обмежений під час війни, а людям сьогодні треба жити. Тож готові допомагати і надалі».

Далі у ході зустрічі присутні обговорили питання подальшої співпраці та налагодження дружніх відносин між Батом та Олександрією.

Євгенія Шкіль також ознайомилась із соціальною сферою громади, оглянула використання наданої гуманітарної допомоги, відвідала заклади освіти, охорони здоров’я, культури, аби визначитись із можливою підтримкою в подальшому.