QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрія підсилює культурні зв’язки з англійським містом Бат

Впродовж 20-22 квітня в Олександрії перебуває з робочим візитом представниця міста Бат Євгенія Шкіль (графство Сомерсет). Вона вже поспілкувалась із міським головою Сергієм Кузьменком, оглянула заклади соціальної сфери та оцінила використання наданої допомоги від Бату і його жителів.

На початку січня 2023 року Євгенія заснувала фонд «Друзі Олександрії» («The friends of Oleksandriya») для всебічної допомоги і підтримки нашого міста.

Під час візиту окрему увагу приділили культурним пам’яткам міста та улюбленій грі англійців – футболу. Євгенія відвідала Будинок футболу, Олександрійський театр, музейний центр імені А. Ф. Худякової і його нещодавно створений відділ «Будинок Дмитра Чижевського».

Олександрія і Бат шанують культурні пам’ятки, зберігають традиції і звичаї з минулих століть, спільно захоплюються спортом.

Зазначимо, що м. Бат славиться Римськими лазнями, які за своєю популярністю не поступаються іншим світовим пам’яткам. Усе місто як культурний об’єкт занесено до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Щороку тут буває близько 9 млн туристів при кількості населення близько 80 тисяч людей. Бат має колосальний туристичний досвід, який прагне перейняти наша громада. Але в той же час Олександрія теж наділена своїми родзинками, які можуть зацікавити англійців.

«Мій візит в Олександрію спрямований на знайомство з людьми. Є бажання дізнатися історію, вивчити культуру і сьогодення. Мене приємно вразило ваше місто. Олександрія і Бат мають багато культурних та історичних паралелей, ми зацікавлені співпрацювати далі», – розповіла Євгенія Шкіль.

Також вона додала, що в Баті багато містян вже знають про Олександрію. Все більше людей хочуть підтримати фонд «Друзі Олександрії» і готові надавати посильну допомогу.