QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Комісія з ТЕБ та НС заборонила функціонування зон відпочинку біля водойм до закінчення дії воєнного стану

27 квітня перший заступник міського голови Юрій Гугленко провів засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Присутні розглянули два питання, що пов’язані із безпекою життєдіяльності  громади із настанням весняно-літнього періоду.

Перше питання стосувалося запобігання виникнення пожеж у природних екосистемах, сміттєзвалищах і приватному секторі. Друге питання про заходи щодо попередження нещасних випадків на воді у літній період.

По першому питанню начальник Олександрійського РУ ГУ ДСНС у Кіровоградській області Дмитро Колісник поінформував, що у 2023 році в Олександрійській громаді було зафіксовано 65 пожеж, із них 46 – загоряння сухої рослинності. На виявлених порушників, які спалювали суху траву і сміття,  складені адміністративні протоколи та будуть накладені штрафи.

Для зменшення кількості пожеж комісія з ТЕБ та НС прийняла рішення запровадити комплекс заходів, серед яких, роз’яснювальна робота серед населення, заборона розведення багать в екосистемах, лісосмугах, спалювання сухої рослинності, посилення заходів із належного утримання сміттєзвалищ тощо.

По другому питанню комісія ухвалила рішення заборонити функціонування зон відпочинку біля водойм на території Олександрійської громади на період дії воєнного стану. Це пов’язано із неможливістю забезпечення цивільного захисту та укриття відпочиваючих у разі надзвичайної ситуації воєнного характеру та повітряної тривоги у місцях масового відпочинку на воді.

Управлінню житлово-комунального господарства, орендарям водойм та старостам старостинських округів рекомендовано проводити інформування населення про заборону купання та ймовірну небезпеку за допомогою встановлення спеціальних попереджувальних табличок.

КП «Муніципальна безпека» здійснюватиме періодичне патрулювання місць відпочинку з метою попередження населення про заборону купання.

За результатами розгляду питань порядку денного голова комісії з ТЕБ та НС Юрій Гугленко підписав відповідний протокол, з яким можна ознайомитись за посиланням:
https://olexrada.gov.ua/doc/civil_defence/protocol_7_2023.pdf