QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Обговорення щодо перейменування вулиць і провулків продовжується

В Олександрійській громаді триває громадське обговорення та збір пропозицій щодо перейменування вулиць і провулків, які підлягають дерусифікації з урахуванням рішення Експертної ради Міністерства культури та інформаційної політики України з питань подолання наслідків русифікації та тоталітаризму.

Зокрема, під час обговорення щодо перейменування провулку Суворова, що на 15-му мікрорайоні, присутні не погодилися із пропозицією топонімічної комісії назвати провулок на честь Федора Плотніра (краєзнавця, учасника бойових дій Другої світової війни, в’язня концтаборів Бухенвальду та Дахау). Натомість минулої неділі, 7 травня, вони провели додаткове зібрання, де запропонували власні варіанти перейменувань. Протокол з відповідними пропозиціями зареєстровано в міській раді.

8 травня відбулося обговорення щодо перейменування вулиці Пушкіна (Заводський мікрорайон). Більшість присутніх на зборах погодилася із запропонованою новою назвою Героїв Національної гвардії України, але в її скороченому варіанті, а саме – вулиця Героїв Нацгвардії. Це і було протокольно записано під час зборів.

Обговорення щодо перейменувань вулиць і провулків пройшли й в інших мікрорайонах міста. Мова йде про вулицю Хасанську та провулки Лермонтова і Матросова. Жителі пропонували свої варіанти назв або погоджувалися з пропозиціями топонімічної комісії.

Нагадаємо, із 12 квітня по 12 травня триває обговорення топонімів в Олександрійській громаді.

Подати свої пропозиції можна:

  • у письмовій формі – до відділу внутрішньої політики міської ради (Олександрійська міська ради, просп. Соборний, 59, каб. 412);
  • електронні звернення на електронну адресу: [email protected];
  • протоколи зборів за місцем проживання (вуличні та квартальні), за наявності, – до управління  забезпечення  діяльності  міської  ради (Олександрійська  міська рада, просп. Соборний, 59,  каб. 315);
  • юридичні особи подають пропозиції  у письмовій чи електронній формі із зазначенням свого найменування та місцезнаходження.