QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Чому важливо записатися до Реєстру громади Олександрійської територіальної громади

В Олександрійському ЦНАПі триває наповнення Реєстру громади Олександрійської територіальної громади.

Як поінформувала начальниця управління дозвільно-погоджувальних процедур Світлана Яременко, перш за все, інформація про громадян, що міститься у такому реєстрі, значно спрощує процедуру надання адміністративних послуг як для самих людей, так і для різних служб.

Громадяни звертаються до Олександрійського ЦНАПу, голів квартальних комітетів, КП «Житлогосп», щоб отримати довідку про склад зареєстрованих осіб за адресою. Однак законодавством довідка про склад сім’ї була скасована.

Оскільки ця інформація досить часто запитується комунальними підприємствами, при нарахуванні соціальних допомог і субсидій, тому у 2019 році на місцевому рівні було створено реєстр територіальної громади, аби обліковувати за домоволодіннями зареєстрованих осіб. Також була затверджена відомість про склад зареєстрованих осіб.

Громадяни, які вже зверталися до ЦНАПу і отримували дані документи, побачили, що при повторному зверненні не потрібно знову надавати весь перелік документів. Якщо громадянин вже є в реєстрі, то дані про нього вже наявні в електронному вигляді.

Якщо раніше в законі про реєстрацію місця проживання не було передбачено, що орган реєстрації місця проживання має право передавати інформацію службам у користування, то зараз розширилось коло повноважень і за запитом відповідних служб ЦНАП зобов’язаний надавати інформацію про склад зареєстрованих осіб.

Аби внести свої дані до реєстру громади, жителям необхідно звернутися до ЦНАПу і подати свої документи.

Деталі за посиланням: https://cnap.olexrada.gov.ua/poslugi/posluga/189

Додаткова інформація за телефоном 0-800-40-44-45. Дзвінки безкоштовні.