QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Активні парки – цікаве дозвілля для кожного

9 червня розпочався новий сезон в рамках соціального проєкту «Активні парки». Координатор проєкту в нашій громаді Роман Яковенко провів тренування з бадмінтону «Street badminton» для всіх охочих. Відбулися вони у скейт-парку, який визначений основною локацією для реалізації ініціативи.

«Активні парки – безкоштовна можливість для дорослих, дітей та молоді подбати про своє здоров’я та фізичну підготовку, – розповів начальник відділу молоді та спорту Андрій Ярошевський, який також взяв участь у заході. – Тому працюємо над тим, аби якомога більше людей дізналися про цей корисний проєкт і долучилися до тренувань в активних парках».

Роман Яковенко додав, що різноманітні спортивні заходи будуть проходити тричі на тиждень. Анонси їх проведення з’являтимуться на сторінці «Активні парки-локації здорової України Олександрійської ТГ» у фейсбуці за покликанням:

https://www.facebook.com/groups/557999118852017/

Долучитися можуть всі охочі!

За останніми даними, лише 17% українців займаються регулярною руховою активністю – бракує часу або немає можливостей відвідувати спортивні зали. У ЄС цей показник щонайменше вдвічі вищий. Низька фізична активність населення – один з головних факторів, які впливають на захворюваність та тривалість життя.

Щоб подвоїти показник залучення населення до масових видів спорту і тим самим зміцнити імунітет та здоров’я українців, була започаткована програма «Здорова Україна» та проєкт «Активні парки».

Він стартував ще в 2021 році. Однак, через повномасштабне вторгнення його було призупинено. Сьогодні ініціативу поновлено і в багатьох громадах розпочалися активні тренування.