QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Жінки обговорили актуальність безпекових програм в умовах воєнного стану

25 липня у сесійній залі міської ради відбулася зустріч у форматі «The World Cafе» на тему «Прозора та підзвітна влада. Що необхідно змінити у нормативно-правових актах на місцях під час війни?»

Це вже друга зустріч у рамках ініціативи «Перспективи відновлення та адвокація членства в ЄС: регіональний вимір».

У заході взяли участь секретар міської ради Вікторія Косяк,  голова ГО «Кременчуцький антикорупційний центр» Оксана Гуйда, представниці виконавчих органів ради, громадської ради, депутатки міської ради та голови квартальних комітетів.

  • Питання участі жінок у повоєнній відбудові сьогодні обговорюється на різних рівнях і платформах: в економіці, підприємництві, освіті, політиці, адже ми жінки розуміємо, що наше майбутнє будується на ідеях і цілях, які повинні об’єднати суспільство не десь там, а всередині країни. Головним завданням сьогодні є перемога, аби ми мали можливість будувати мирне і безпечне життя, – зазначила Вікторія Косяк.

Оксана Гуйда провела роботу в групах, де учасниці зустрічі відпрацювали та обговорили можливі зміни до місцевих безпекових програм з урахуванням дії воєнного стану, потреб і проблем внутрішньо переміщених людей, підтримки вразливих категорій населення, яким необхідна соціальна увага тощо.

Зустріч у форматі колективного розв’язання проблем шляхом обговорень дала можливість жінкам проаналізувати  актуальні питання у місцевих програмах, що потребують змін, генерувати нові ідеї щодо їх вирішення та ділитися своїми думками і досвідом.