QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Про індустріальний парк в Олександрійській громаді

В Олександрійській громаді розпочинають створення індустріального парку «СТАН-ІНВЕСТ». Його Концепцію планується розглянути на найближчому пленарному засіданні.

– Сьогодні створюємо клімат для реалізації масштабного приватного проєкту із значними інвестиціями. На черговій сесій міської ради, яка відбудеться 11 серпня, депутати мають погодити концепцію Індустріального парку «СТАН-ІНВЕСТ». Це новий поштовх для розвитку машинобудівної галузі та створення відповідного кластеру в центральному регіоні нашої країни, – розповів заступник міського голови Юрій Шклярук.

Відповідно до внесених змін в 2022 році в закон України «Про Індустріальні парки» – всі його учасники повинні бути резидентами нашої громади, тобто будуть зареєстровані у нас і відповідно сплачуватимуть податки у бюджет нашої громади.

Ініціатор створення парку буде залучати в цей проєкт власні кошти, кошти учасників/резидентів і кошти управляючої компанії. А це понад 1 мільярд гривень інвестицій в розбудову парку впродовж наступних 10 років.

Розміщуватиметься «СТАН-ІНВЕСТ» буде на території колишнього заводу “ТОВ “Завод підйомно-транспортного обладнання”. Загальна площа парку близько 11,5 гектар. Прогнозована кількість робочих місць становитиме 580 працівників.

Реалізація цього проєкту не передбачає жодних видатків з бюджету громади.

Крім прямих надходжень, від діяльності індустріального парку також очікується пожвавлення малого та середнього бізнесу нашої громади в цілому.