QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Гімназії Олександрійської громади запрошують на навчання (частина ІІ)

Із наближенням нового навчального року чимало школярів та їхніх батьків постали перед вибором освітнього закладу.

Особливо актуальним це питання є для внутрішньо переміщених людей, яких в Олександрійській громаді проживає понад 11 тисяч чоловік.

Аби полегшити інтеграцію, зокрема, до освітнього простору, пропонуємо ознайомитися із навчальними закладами Олександрії.

Сьогодні в Олександрійській громаді функціонує 17 закладів загальної середньої освіти, які з 1 вересня розпочнуть освітній процес у змішаній формі.

Із них 10 закладів – гімназії, що надають базову загальну середню освіту та 1 – початкова школа, де здобувають освіту учні із 1 по 4 клас.

Гімназія № 8

Історія Гімназії № 8 бере початок із далекого 1888 року, коли розпочалося будівництво закладу. Відомо, що ця ініціатива належала володарю Березівських просторів пану Селіванову.

У  гімназії минулого року навчалося 197 учнів у 9 класах. Навчально-виховний процес забезпечують 16 педагогічних працівників.

Найбільших успіхів школярі досягають із української мови і літератури, географії, історії.

Діти не обмежують свій шкільний час лише уроками, а беруть участь у різноманітних змаганнях і конкурсах.

Колектив гімназії активно використовує природні ресурси для відпочинку, екскурсій, проведення днів здоров’я, які сприяють фізичному розвитку та зміцненню здоров’я здобувачів освіти. Учні закладу гідно виступають у командних змаганнях з футболу, баскетболу та інших видів спорту, показуючи достойний рівень гри та високу фізичну підготовленість.

На базі гімназії працює відділення баскетболу від ДЮСШ №2 та гуртки з образотворчого мистецтва і бісероплетіння від БДЮТ.

Адреса: м.Олександрія, вул. Культурна, 86.

Гімназія  №15

Гімназія №15 – це школа радості для учнів, школа творчості для вчителя, школа спокою для батьків.

Із 2018 року гімназія бере участь у пілотуванні всеукраїнського експерименту із впровадження реформи «Нова українська школа» у початковій та базовій школі.

Минулого навчального року у закладі здобували освіту 558 учнів у 22 класах.

На кожній паралелі працює по 2-3 класи.

У закладі створено освітній простір, який максимально розкриває навчальний потенціал учнів. Для цього забезпечено довірливе, турботливе й співчутливе середовище, де учні зможуть розвивати морально-етичні духовні якості та вміння розуміти інших.

З метою отримання рівного доступу до якісної освіти та інших послуг в інклюзивному навчальному середовищі в ліцеї створено умови для дітей з особливими освітніми потребами, завдяки яким вони будуть інтегровані у навчальний процес і соціальну спільноту за допомогою використання сучасних освітніх інклюзивних практик.

Головним напрямком виховної роботи – є національно-патріотичне виховання, формування ціннісного ставлення особистості до українського народу, Батьківщини, держави, нації.

На базі гімназії працюють відділення баскетболу і футболу від ДЮСШ№2 та гуртки з образотворчого мистецтва і бісероплетіння від БДЮТ.

Адреса: м.Олександрія, вул. Ярмаркова, 63А.

Гімназія «Сузір’я – 19»

Гімназія «Сузір’я-19» – освітній заклад, що містить дошкільний підрозділ, початкову ланку та базову середню школу.

У центрі освітнього процесу – дитина. Починаючи зі старшої дошкільної групи, а далі в 1-6 класах впроваджується науково-педагогічний проєкт «Інтелект України».

Минулого року в дошкільному підрозділі було 100 вихованців у 5 групах.

В гімназії навчалося 463 учні у 20 класах. На кожній паралелі працює по 2-3 класи.

Найбільших успіхів здобувачі освіти досягають у вивченні української мови, математики, історії, трудового навчання.

 В учнів є можливість поглиблено вивчати математику, українську  та англійську мови. Для тих здобувачів освіти, які цікавляться історією та краєзнавством, організовано факультативні заняття. 

Розвитку творчого потенціалу дітей сприяють шкільні гуртки хореографії, вокального та хорового співу, театральна студія.

До послуг дітей охайні класні кімнати, затишна зелена територія та смачна їжа  від шкільних кухарів. Компетентний та привітний педагогічний колектив забезпечить здобуття  саме тих знань, які необхідні для успіху та щасливого життя випускників.

Адреса: м.Олександрія, вул. Діброви, 91.

Звенигородська гімназія

Мікрорайон гімназії охоплює територію Звенигородської та Олександро-Степанівської сільських громад.

Історія закладу почалася у 1896 році, коли була відкрита перша однокласна церковно-приходська школа. Вже в 1968 році за ініціативи директора школи Огуренка Матвія Никифоровича було побудоване приміщення Звенигородської восьмирічної школи.

Головне завдання колективу гімназії – сприяти формуванню інтелектуально розвиненої, творчо активної, національно свідомої особистості дитини.

Минулого року в гімназії навчалося 97  учнів у 9 класах. У дошкільному підрозділі – 15 дітей.

Найбільших успіхів учні досягають із української мови та літератури, математики, географії.

Для розвитку здоров’язберігаючих компетентностей регулярно проводяться уроки на природі, дні здоров’я в лісі, біля річки.

У гімназії працює гурток з інформатики та загальнорозвиваюча спортивна секція. Кабінети НУШ обладнано сучасними меблями та обладнанням. Є два мультимедійні комплекси.

Організоване підвезення шкільним автобусом.

Адреса: село Звенигородка, вул.Б.Петриченків, 53.

Ізмайлівська гімназія

Гімназія знаходиться у селі Ізмайлівці та охоплює базовою загальною середньою освітою учнів із 1 по 9 клас.

Минулого року в закладі навчалося 67 дітей.

Початкові  класи  обладнані  новими меблями та мультимедійними комплексами, відповідно до вимог Нової української школи.

У гімназії проводиться  багато заходів різноманітного спрямування, де кожен учень має можливість розвивати свої розумові та творчі здібності.

Організовано підвезення шкільним автобусом.

Адреса: село Ізмайлівка, вул. Центральна,59А.

Початкова школа

Початкова школа розміщена у Байдаківському мікрорайоні та забезпечує освітні послуги із 1 по 4 клас.

Минулого року у закладі навчалося 38 дітей.

Заклад стовідсотково забезпечений новими мобільними партами, комп’ютерною технікою. Всі класи підключені до швидкісної мережі Інтернет.

В закладі є ігрова кімната, де здобувачі початкової освіти відпочивають, грають в розвивальні ігри.

Адреса: м. Олександрія, Байдаківський мкрн, вул. Анатолія Перепаді,4.

Фото архівні різних років

Також на навчання учнів запрошують й інші гімназії Олександрійської громади:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/posts/pfbid08xwRwWhLv67ua5TeGA388YUuMETgkuDbxBpGeVw4B2YFF1bJPWaXATVijCByv3orl

та ліцеї:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/posts/pfbid0318J4x8J9Qcr788ydTHAiA1zYdSRietTR3AvuffM9SJsBhxzjxgAYxZj7b3n2vHNVl