QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Сергій Кузьменко про готовність шкіл та садків до нового навчального року

100 % закладів освіти Олександрійської громади, які мають укриття, готові до нового навчального року. Для вчасного проведення всіх робіт з міського бюджету виділили понад 7 мільйонів гривень. Про це розповів міський голова Сергій Кузьменко під час спілкування з пресою.

28 серпня очільник громади зі своєю заступницею Іриною Чемерис відвідав ряд освітніх закладів. У першу чергу, вони оглянули укриття, адже питання безпеки у місцях перебування та навчання дітей – першочергові.

– Усе більше і більше батьків хочуть, щоб діти відвідували навчальні заклади. Завдання влади – зробити все, щоби наші дітки мали можливість навчатися в безпеці. Тому головне питання – це облаштування укриттів у садках і школах. І саме для цього влітку були виділені кошти на різні підготовчі роботи, – розповів міський голова.

Сергій Кузьменко поінформував, що впродовж літніх канікул в освітніх закладах громади підготовлені нові та покращений стан уже раніше пристосованих укриттів. Із нового навчального року в Олександрійській громаді працюватиме 15 шкіл. Форма навчання – змішана, тобто діти навчатимуться як офлайн, так і онлайн, оскільки укриття не можуть одночасно розмістити велику кількість людей.

У закладах дошкільної освіти з вересня кількість місць для дітей суттєво збільшиться – із 750 місць до 1 500 місць. Таких результатів вдалося досягти завдяки проведеним підготовчим роботам, що дало можливість збільшити кількість місць в укриттях діючих дошкільних закладах та відкрити нові групи у садках, які не функціонували. Наразі в громаді вже працює 12 дитсадків.