QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійці вшанували загиблих захисників України

29 серпня у нашій державі відзначається День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Саме 29 серпня у 2014 році в ході Іловайської операції, коли розпочався вихід українських військових із оточення, регулярні частини ворожих збройних сил, що вторглися до України, обстріляли так званий «зелений коридор», яким виходили українські бійці.

За офіційними даними, тоді загинуло 366 українських військових, 429 були поранені, 158 вважаються зниклими безвісти, 300 опинилися в полоні.

29 серпня 2014 року в районі села Червоносільське під час виходу українських частин з Іловайського оточення загинув і наш земляк, олександрієць Гордій Кіктенко  від тяжких поранень з крупнокаліберного кулемету.

Сьогодні в Олександрії на військовому кладовищі відбувся реквієм за загиблими захисниками.

Вшанувати пам’ять наших земляків, які віддали життя за цілісність і незалежність нашої держави прийшли міський голова Сергій Кузьменко, секретар міської ради Вікторія Косяк, заступники міського голови, депутати, військовослужбовці, родини загиблих воїнів, представники міської ради, жителі громади.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять наших земляків і на знак глибокої шани поклали квіти до місць поховання.

Також покладання квітів відбулося до пам’ятного Хреста захисникам України та на Алеї Пам’яті у сквері Кравченка.