QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Підпалювачів сухої рослинності карають штрафами

Із завершенням дачного сезону  чимало жителів приватного сектору та дачних кооперативів почали спалювати суху рослинність, траву, також люди випалюють сухостій на полях.

Вогнеборці ДСНС ліквідовують численні пожежі в екосистемах, а це – постійні виїзди рятувальників та надзвичайно велика витрата ресурсів у складний воєнний час.

Згідно із законодавством і правилами благоустрою та санітарного утримання території м. Олександрії, спалювання сухої рослинності категорично забороняється.

Тож інспектори КП «Муніципальна безпека» проводять  рейди у приватному секторі в різних мікрорайонах та реагують на звернення громадян.

На порушників  склали 18 адміністративних протоколів, які вноситимуться на розгляд адмінкомісії та будуть визначені штрафні санкції.

Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною рослинністю, або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 3 060 до 6 120 грн і на посадових осіб від 15 300 до 21 420 грн.

Ті самі дії, вчинені в межах природно-заповідного фонду, на громадян – від 6 120 до 12 240 грн і на посадових осіб від 21 420 до 30 600 грн.

Крім того, жителі повинні пам’ятати, що при спалюванні відходів у повітря потрапляють токсичні домішки, які є дуже небезпечними для організму людини, а також завдають великої шкоди довкіллю.