QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Сергій Кузьменко привітав представників спортивної сфери із професійним святом

Щороку в другу суботу вересня в Україні відзначається День фізичної культури та спорту.

З цієї нагоди 8 вересня у малій залі відбулося вручення відзнак, на яке були запрошені спортсмени, тренери, вчителі фізичного виховання, представники спортивних клубів та громадських організацій.

– Надзвичайно приємно, що Олександрія має спортсменів, які прославляють наше місто і країну. На жаль, вторгнення росії змінило формат нашого життя і нам доводиться більше говорити про важкі речі, ніж радіти спортивним перемогам. Сьогодні багато спортсменів з Олександрії зі зброєю в руках роблять важку чоловічу роботу, боронять нашу державу. Пишаємось кожним, дякуємо кожному і бажаємо кожному повернутися додому здоровим. Спортивна Олександрія має і важкі втрати, з нами більше немає хлопців, які були гордістю нашого міста. Ми пам’ятаємо їхні імена. Незважаючи на всі виклики, ми маємо бути сильними, згуртованими і повинні, як ніколи, боротися кожен на своєму напрямку роботи. А сьогодні ми пишаємось спортсменами, які здобувають такі очікувані перемоги для України, – зазначив Сергій Кузьменко.

За особистий вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту міста, підготовку спортсменів до участі у змаганнях різних рівнів та з нагоди професійного свята тренерам ДЮСШ №2, спортивних клубів, вчителям фізичного виховання та юним спортсменам вручили подяки міського голови.

За результатами участі у змаганнях високого рівня двом вихованцям патріотичного спортивного клубу «Захист» Максиму Деревянку та Сергію Расторгуєву вручили посвідчення Майстра спорту України.

На сьогодні в Олександрії працює Дитячо-юнацька спортивна школа №2, де функціонує 12 відділень із різних видів спорту та працює 31 тренер. На базі закладу постійно проходять міські та обласні чемпіонати.

У місті зареєстровані і співпрацюють з відділом молоді та спорту понад 15 громадських фізкультурно-спортивних організацій. Понад півтори тисячі вихованців різного віку відвідують спортивні клуби із 14 видів спорту.

Щороку висококваліфіковані тренери готують більше 10 Майстрів спорту та Кандидатів в майстри спорту України, 30 спортсменів першого розряду та понад 150 спортсменів масових розрядів.