QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Заборгованість по заробітній платі перед медиками районної лікарні закриють

Заборгованість, яка з’явилася в працівників районної лікарні внаслідок державної реформи, буде закрито, а медичні послуги в Олександрії і надалі надаватимуться своєчасно і якісно. Про це розповів міський голова Сергій Кузьменко на засіданні виконавчого комітету 30 листопада.

Так, 6 200 000 гривень додатково направлять з міського бюджету на галузь охорони здоров’я. Із них близько 4 000 000 гривень спрямують на заробітні плати, ще 2 000 000 гривень – на придбання ліків, медичних засобів та іншого.

Сусідні громади також долучаться до вирішення цієї ситуації.

– Маємо позитивний сигнал – зворотну відповідь від інших громад, які знайдуть можливість також виділити кошти зі своїх бюджетів. Таким чином, та заборгованість, яка сформувалася до об’єднання двох медичних закладів, буде повністю закрита, – повідомив міський голова.

У свою чергу, на майбутнє менеджмент охорони здоров’я має забезпечити якісну співпрацю з Національною службою здоров’я України для своєчасної виплати і недопущення заборгованості в галузі охорони здоров’я громади.

Також Сергій Кузьменко спростував думку про те, що існує непорозуміння між лікарями і владою.

– Із лікарями все відпрацювали. Із 1 листопада в Олександрійській громаді діє єдиний медичний простір і всі лікарі працюють в центральній міській лікарні. Нам вдалося зберегти трудовий колектив, а це близько 300 працівників. Також збережені приміщення і спеціальне обладнання. Все це буде й далі слугувати жителям громади, – сказав Сергій Кузьменко.