QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Який розмір компенсації витрат роботодавця діє за облаштування робочого місця для працівника інвалідністю

Порядок надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих людей з інвалідністю затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 року № 893.

Компенсація виплачується в розмірі фактичних витрат роботодавця за облаштування робочого місця, але не вище граничного розміру компенсації.

Граничний розмір компенсації не може перевищувати 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання, для осіб з інвалідністю І групи, та 10 розмірів мінімальної заробітної плати – для осіб з інвалідністю ІІ групи.

Станом на 1 січня 2024 року розмір мінімальної заробітної плати становить 7100 грн. З 1 квітня поточного року розмір мінімальної заробітної плати збільшено до 8000 грн.

Незважаючи на вказане підвищення розміру мінімальної заробітної плати, протягом всього 2024 року граничний розмір компенсації щодо робочого місця для особи з інвалідністю І групи складатиме 106,5 тис. грн, а щодо робочого місця для особи з інвалідністю ІІ групи – 71 тис. грн.

Усе про компенсацію за облаштування робочих місць осіб з інвалідністю за посиланням http://surl.li/kqhrn