QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Ресурсний центр з’явиться в Олександрії

Громадська організація «Нова Дружківка» розпочинає новий проєкт «Безпечні громади». За його умовами на базі 11-ої пожежно-рятувальної частини в Олександрії облаштують ресурсний центр. Його обладнають симуляторами пожежної безпеки, тренувальними манекенами, меблями, інтерактивною панеллю та навчальними стендами.

Також упродовж наступних п’яти місяців експерти громадської організації проведуть тренінги, під час яких вчитимуть рятувальників використовувати ігрові підходи в освітній діяльності та разом навчатимуть основ безпекової поведінки учнів Олександрійської громади.

Подібний центр у 2021 році організація створила у рідній Дружківці Донецької області. Простір став ефективним майданчиком, щоб отримати знання та навички з особистої безпеки жителів громади, зокрема, дітей та молоді.

Ініціативу «Безпечні громади» впроваджує громадська організація «Нова Дружківка» за технічного адміністрування ІСАР Єднання та сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні», фінансової підтримки Урядів Данії та Королівства Нідерландів.

Олександрійська громада вже не вперше співпрацює з «Новою Дружківкою». Від початку повномасштабного вторгнення фахівці організації провели дослідження щодо проблем, потреб та міграційних настроїв внутрішньо переміщених людей, які залишилися жити в Олександрії, та організували школу з екоактивізму для молоді.