QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрійському ЦНАПі можна оновити персональні дані призовників, військовозобов’язаних та резервістів

Оновлення персональних даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів – таку нову послугу із 20 травня починає надавати Олександрійський центр надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Талон можна отримати щопонеділка через електронну чергу, яка діє в ЦНАПі. Взяти його можна у приміщені ЦНАПу або особисто через електронний кабінет.

Нагадаємо, із 18 травня вступає в дію закон України про мобілізацію, згідно якого військовозобов’язані громадяни мають оновити свої персональні дані протягом наступних 60 днів. Мова йде про тих чоловіків та жінок, які перебувають на обліку в ТЦК.

Зробити це можна:

  • в територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП);
  • в електронному кабінеті військовозобов’язаного, який людина самостійно завантажує на свій гаджет;
  • в ЦНАПі.

Для того, щоб оновити свої дані через центр надання адміністративних послуг необхідно ОСОБИСТО прийти у відділення ЦНАПу. Із документів при собі мають бути паспорт громадянина України та ідентифікаційний код.

При зверненні до адміністратора людина повинна надати:

  • прізвище, ім’я, по батькові;
  • дату народження;
  • фактичне місце проживання (у разі, якщо не збігається з місцем реєстрації, то вказувати саме ту адресу, де ви проживаєте, а не ту, де зареєстровані);
  • номер телефону;
  • адресу електронної пошти (за наявності).

Заявник перевіряє і підписує заяву, після чого адміністратор передає її в держаний реєстр «Оберіг». По завершенню перевірки даних, адміністратор роздруковує витяг та видає військовозобов’язаному цей документ як підтвердження про оновлення даних. Процедура триває близько 20 хвилин.

– Маємо чіткі розмежування з ТЦК. Адміністратори ЦНАПу не беруть додаткових повноважень, не консультують і не направляють до інших установ. Наше завдання прийняти громадянина за власним бажанням, оновити його дані і видати йому на руки витяг, який засвідчує поновлення цих даних, – прокоментувала начальниця ЦНАПу Світлана Яременко.

Оновити дані військовозобов’язані громадяни можуть у будь-якому ЦНАПі не залежно від реєстрації місця проживання. При зміні місця проживання людині треба знову звернутися до ЦНАПу, аби внести нову інформацію до загальної бази.

У разі повітряної тривого ЦНАП не надає послуг. Черга відновлюється з наступного талону після скасування повітряної тривоги.