QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Представники Олександрії взяли участь в Берлінській конференції з відновлення України

Понад 2 000 учасників з більше як 60 країн світу відвідали конференцію з відновлення України, яка відбулася 11-12 червня в Берліні. У ній взяли участь лідери урядів низки країн, міжнародних організацій, бізнесу та представники територіальних громад. Відкрили захід президент України Володимир Зеленський, канцлер ФРН Олаф Шольц та очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

На конференції за запрошенням ЮНІСЕФ були і представники Олександрійської громади – заступниця міського голови Ірина Чемерис та начальник відділу внутрішньої політики Євген Писаревський.

Під час дводенного заходу вони презентували громаду з фокусом на енергетичний сектор для міжнародних партнерів, брали участь в дискусійних панелях та знайомилися з новими людьми й організаціями.

– У нас були два основних проєкти, які ми презентували під час конференції. Це підключення до центральної тепломережі когенераційних установок, які місту надав USAID, та реконструкція й будівництво житла для вимушених переселенців. Із цих питань вдалося поспілкуватися з Німецьким товариством міжнародної співпраці (GIZ) та іншими інвесторами, які працюють в енергетичному секторі та галузі будівництва. Також говорили та обмінювалися досвідом роботи з українськими колегами, – розповіла Ірина Чемерис і додала, що подібні конференції важливі, оскільки сприяють встановленню прямих зв’язків з міжнародними організаціями та донорами.

Міжнародна конференція з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference – URC2024) – уже третя подібна конференція, яка проходить від початку повномасштабного вторгнення. Її мета – надати міжнародну підтримку для відновлення, відбудови, реформування та модернізації України. Йдеться про екстрену допомогу в задоволенні невідкладних потреб, реалізацію проєктів швидкого відновлення, створення привабливих умов для бізнесу та приватних інвестицій, активне залучення громадянського суспільства у процеси відбудови.

Наступна Конференція з відновлення України відбудеться у 2025 році в Італії.