QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійські майстрині виготовляють прикраси для весіль військових

Олександрійський музейний центр та етнографічний проєкт «Вдома» долучилися до проєкту «Кохання перемагає» й створили аксесуари для весілля військових.

Місцева майстриня Валентина Голуб для майбутньої нареченої зробила чокер та браслет-ряднинки, що в такому вигляді виконала вперше.

На цьому робота не зупиняється. Інші олександрійські майстрині планують виготовити ще прикраси та аксесуари.

– Участь у проєкті для нас дуже почесна. Тож ретельно обдумуємо і готуємось. Ми не знаємо, для кого саме працюємо. Знаємо лише, що наречений зараз захищає Україну, він військовий і цим все сказано. Це перші весільні ряднинки і нас це неймовірно тішить, – пишуть майстрині на сторінці етнографічного проєкту «Вдома».

Проєкт «Кохання перемагає» зародився в 2014 році. Тоді волонтерка Олена Ярошенко безкоштовно почала організовувати військовим весілля у різних куточках України та навіть на лінії фронту. Починав проєкт працювати в місті Запоріжжя, але з початком повномасштабного вторгнення Олена переїхала до Хмельницька, де й продовжує свою роботу.

– Я їздила до Маріуполя, до Авдіївки. Весілля морпіхів проводили просто на березі моря… Сьогодні прийняв естафету Хмельницький, де я зараз перебуваю, – розповіла Олена журналістам одного з видань.

За роки існування проєкт зібрав свою гардеробну, де є сукні, взуття, аксесуари, прикраси тощо. Олена опікується організацією церемонії, процесом підготовки наречених, організацією фотозйомки