QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Україні триває інформаційна кампанія про небезпеку мін та інших вибухонебезпечних предметів

Україна є найбільш замінованою країною у світі внаслідок повномасштабного вторгнення росії. За оцінками ДСНС, 26% території країни – 156 000 кв. км – потенційно забруднені мінами та несуть ризики для життя та здоров’я громадян.

YouTube player

За даними секретаріату Національного органу з питань протимінної діяльності, від початку повномасштабної війни від вибухонебезпечних предметів постраждали 80 дітей, 15 з них загинули. Загалом від мін та інших вибухових предметів постраждали 673 українці, 297 – загинули.

Недостатня обізнаність про мінну безпеку часто коштує життя та заподіює непоправну шкоду здоров’ю українців. Мета кампанії – сприяти зменшенню кількості нещасних випадків, пов’язаних з вибухонебезпечними предметами.

YouTube player

Кампанія «Помічай зміни» привертає увагу громадськості до реальної небезпеки, з якою зіштовхуються українці в лісах, парках, садах і полях, а також на озерах і річках, на березі моря і на автошляхах. Усі ці місця стали зонами ризику внаслідок війни, а отже, українці мають помічати ці зміни. Матеріали кампанії інформують та нагадують про те, як діяти у разі виявлення підозрілих предметів: зупинитися, не чіпати, дзвонити 101.

Кампанію реалізує BBC Media Action за технічної підтримки Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Ініціатива є частиною Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні, що фінансується урядом Японії

YouTube player