QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

До уваги людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи: надійшли кошти для придбання безплатних ліків та безплатного зубопротезування

У червні поточного року з обласного бюджету виділили додаткове фінансування для придбання безплатних ліків та безплатного зубопротезування для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи в рамках програми «Пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» – повідомляє управління соціального захисту населення.

Жителів громади, які потребують амбулаторного лікування, запрошують скористатися нагодою та отримати безоплатні ліки за пільговими рецептами.

Адреса аптеки ТОВ «Зірка Фармацевтики», яка здійснює забезпечення безоплатними ліками: м. Олександрія, вул. Козацька, 47.

Також отримати безоплатну стоматологічну допомогу за адресою: м. Олександрія, площа Соборна,7 можуть громадяни, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, які зареєстровані в Олександрійській громаді.

В управлінні соціального захисту населення додають, що в разі амбулаторного лікування безоплатний відпуск лікарських засобів проводять аптеки тільки за тими рецептами, які виписав лікар лікувально-профілактичного закладу.

Сімейні лікарі (ФОП) не мають права виписувати безкоштовні рецепти на лікарські засоби у разі амбулаторного лікування, адже не мають статусу юридичної особи, та не є лікувально-профілактичним закладом. Тому органи соціального захисту населення не можуть відшкодовувати кошти за їхніми рецептами.

Телефон для довідок – (05235) 7-16-72, управління соціального захисту населення