QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії підписали меморандум для розвитку ветеранського хабу та психологічної підтримки населення

30 вересня в Олександрії презентували роботу ветеранського хабу та підписали меморандум про його подальший розвиток. Документ закріпив співробітництво між Олександрійською та Приютівською громадами, а також громадською організацією «Важлива».

Одним із напрямків задекларованого Меморандуму стала підтримка та розвиток проєкту «Сила жити: психологічна підтримка, відновлення, стійкість», а також забезпечення діяльності Центру психологічної підтримки «Сила жити» на базі ветеранського хабу.

Меморандум підписали міський голова Олександрії Сергій Кузьменко, голова Приютівської громади Андрій Коломійцев та голова правління ГО «Важлива» Марина Дячук. У документі сторони домовилися про спільну роботу для облаштування приміщення хабу та залучення цільової аудиторії. Це передусім жінки-ВПО, жінки з родин військовослужбовців та ветерани.

Він спрямований на психологічну підтримку, відновлення та розвиток стійкості серед ветеранів, жінок-вимушених переселенок та родин військових. Завдяки тісній співпраці громад та громадської організації вдасться створити умови для надання необхідної допомоги та підтримки тим, хто цього потребує найбільше.

Цей меморандум є ще одним кроком у напрямку розвитку безбар’єрного простору для ветеранів та інших вразливих груп населення.

У майбутньому хаб має стати простором для особистого розвитку, побудови нових соціальних зв’язків, спрощення комунікації між ветеранами і усіма інституціями, від яких сьогодні залежить адаптація цих людей в цивільному житті та в громаді.

Проєкт «Сила жити: психологічна підтримка, відновлення, стійкість» реалізується ГО «Важлива» завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в межах проєкту Розбудова стійкої системи громадського здоров’я, який впроваджує організація Пакт.