QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії планується створити громадський хаб

Громадська організація «Сучасні громадські ініціативи» висунула ідею створення в Олександрії громадського простору (хабу) під назвою «Новий громадянин».

5 лютого відбувся організаційний захід за участю представників міської влади, громадськості Олександрії та експертів з метою дослідження культурно-освітньої сфери території, визначення орієнтирів, формування ініціативної групи, що визначить стартові позиції для створення хабу.

Експерти з Києва і Кременчука оглянули місто, ознайомилися з його культурним, освітнім і рекреаційним середовищем та поспілкувалися з представниками бюджетних закладів і промислових підприємств.

Після цього за результатами робочого дня відбулась підсумкова дискусія та прес-конференція.

Голова ГО «Сучасні громадські ініціативи», директор інформаційного агентства «Новий громадянин» Віктор Голобородько ознайомив присутніх з призначенням проекту. «Головна мета проекту – запустити одразу два процеси в Олександрії: щоб громадські ініціативи стали реальністю, а люди, які мають ідеї для міста в різних галузях, мали майданчик для реалізації своїх проектів. У хабі можна буде збиратися, проводити зустрічі, заходи, необхідні для громадських організацій. До цієї справи планується залучати підприємців, експертів, щоб вивести громадські ініціативи на якісно новий рівень. Хаб планується відкрити у приміщенні біля будівлі БТІ не пізніше квітня цього року. Сьогодні ми збираємо бажаючих запропонувати свої ідеї. Хаб – це громадський простір для всіх громадських організацій міста, яким необхідна організаційна, технічна і будь-яка інша підтримка».

Спікер заходу, профільний заступник міського голови Ірина Чемерис зазначила: «Ідея створення хабу була вже давно і, розпочавши роботу у міській раді, ми запланували в програмі соціально-економічного розвитку на 2021 рік створення освітнього хабу. Культурно-освітній простір, який сьогодні пропонують – це прекрасна ідея, це розвиток громадянського суспільства, і чим більш активними і відповідальними будуть наші громадяни, тим краще і для влади».

Заступник міського голови Юрій Шклярук, у свою чергу, підкреслив: «Новий громадянин – це соціально відповідальний громадянин, це особистість, яка буде створювати комфортні умови не лише навколо себе, а й навколо оточуючих. Це людина, яка здатна генерувати ідеї і втілювати їх у життя. Створення хабу дозволить сконцентрувати добрі наміри у корисні».

Також під час дискусії виступили: Андрій Мельник, співвласник перекладацької компанії “Профпереклад”, засновник Cowo.guru середовища розвитку мислення, радник з розвитку громадського простору; Валерій Шаповал, кандидат юридичних наук, завідуючий кафедрою теорії, історії держави та права факультету права, гуманітарних та соціальних наук Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського; Ольга Літвінова, кандидат психологічних наук, заступник декана факультету права, гуманітарних та соціальних наук Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського та Олег Панібратенко, депутат Олександрійської міської ради 8-го скликання, член робочої групи з розробки Статуту Олександрійської територіальної громади.

Більше фото на сторінці Олександрійської міської ради у Фейсбук:

https://www.facebook.com/105584904769479/posts/125732332754736/