QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Захист трудових прав найманих працівників

Із метою упорядкування процесу розв’язання трудових конфліктів та відповідно до Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» була створена Національна служба посередництва і примирення (НСПП), основні завдання якої – запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), сприяння їх своєчасному урегулюванню та поліпшення соціально-трудових відносин у цілому.
Відділення Національної служби посередництва і примирення в Кіровоградській області є структурним підрозділом Національної служби посередництва і примирення, який вирішує такі завдання на території відповідного району у взаємодії з органами місцевого самоврядування.
Пріоритетним напрямком діяльності Відділення є запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів). Саме виконання цього завдання у взаємодії з органами місцевого самоврядування забезпечує соціальний мир і стабільність у сфері праці.
Як показує практика, основними причинами виникнення трудових спорів є численні порушення законодавства про працю, невиконання колективних договорів і угод, низький рівень знань трудового законодавства та правової культури.
Взаємодія з сторонами соціально-трудових відносин, організаціями профспілок та роботодавців, органами місцевого самоврядування сприяє подоланню недовіри між сторонами трудових конфліктів, створенню атмосфери партнерства, співпраці, схиляє сторони до конструктивного діалогу.

Із метою отримання більш детальної інформації можна звертатися у відділення НСПП в Кіровоградській області за адресою: 25006, м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка 64/53, кім.204; тел./факс (0522) 320434, E-mail: [email protected], WEB-сайт: http://nspp.gov.ua.