QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Нові сучасні цікаві знання – на базі бібліотек міста

На базі Олександрійської міської ЦБС після посиленого карантину поновлено курси «Основи комп’ютерної грамотності» Вищої народної школи для людей поважного віку. Дотримуючись встановлених карантинних норм, слухачі курсу опановують Інтернет, вчаться вільному спілкуванню у соцмережах та формують стійкі навички роботи з комп’ютером.
Юні користувачі бібліотек також охоче повернулися до творчості. На заняття гуртка з «3-D моделювання», що відновив свою роботу, завітали школярі, які вчилися створювати чудові прикраси-підвіски для ключів, рюкзака чи сумки.
Запрацював у реальному часі й Робоклуб, який під час локдауну функціонував онлайн. Діти захоплюються роботами, тож заняття з робототехніки, програмування роботів на базі наборів LEGO чекали з нетерпінням. В умовах карантину бібліотекарі проводять заняття Робоклубу не лише на базі філій, але й в освітніх закладах, зокрема, це ЗНЗ №№ 10 та 19. Маленьких школярів цікавив процес створення справжнього робота з дрібних деталей LEGO. Як доказ цього – пройшла презентація роботів з конструкторів LEGO EDUCATION MINDSTORMS EV3 – набору сполучних деталей і електронних блоків для програмування.
Запрацювала і Квест-кімната «Таємниця фараона» (бібліотека-філія № 8 для юнацтва), яка до карантину була одним із найдоступніших, універсальних форматів молодіжного, сімейного та корпоративного відпочинку в місті.
Окрім того, у центральній міській бібліотеці відкрився ще один новий курс навчання для олександрійців різних вікових категорій – «Смартфон для новачків». Слухачі навчаються відправляти текстові повідомлення, фотографії, переглядати веб-сторінки, спілкуватися в соціальних мережах, створювати особисті кабінети в різних комунальних підприємствах та вправно ними користуватися, оплачуючи комунальні послуги онлайн. А в «Юридичній приймальні» проходять консультування юриста, спеціаліста Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимира Поповича, який співпрацює з центральною міською бібліотекою та допомагає містянам знайти відповіді на різноманітні правові питання.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.128472499147386/128472215814081/