QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійці відзначили День українського добровольця

14 березня у Палаці культури «Світлопільський» до Дня українського добровольця відбувся концерт «Вони для нас вибирають життя…» для матерів загиблих воїнів, військових та їх сімей.

Захід також відвідали міський голова Сергій Кузьменко, його заступник Ірина Чемерис, командир військової частини № 2269, полковник Руслан Розенберг, військовий комісар Олександрійського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Балабуха та голова ГО «Захисники України – Олександрійщини» Олександр Михайлик.
Виступаючи перед присутніми, Сергій Кузьменко зазначив: «Пам’ятаємо весну 2014 року, коли країна стояла на межі втрати своєї незалежності, коли почалося збройне втручання нашого східного сусіда. Напевно, мало хто вірив, що Україна залишиться існувати як держава. Але дякуючи саме вам – добровольцям, нам вдалося швидко сформувати боєздатне військо і відстояти рідну землю». Він подякував нашим воїнам за мужність, незламність та високу відповідальність і побажав усім олександрійцям чистого неба над головою та доброго здоров’я. До вітального слова міського голови також приєдналися й інші запрошені гості.
Під час концерту за активну громадську позицію, участь у суспільно-політичному житті, вірність присязі, героїзм та мужність під час захисту державного суверенітету та з нагоди Дня українського добровольця Подяками міського голови були нагороджені: Віктор Крюков, Олександр Куценко, Віктор Іванченко, Олександр Лещенко, Олег Нечипоренко, Сергій Даценко.
Окрім того, з нагоди Дня українського добровольця за поданням громадської організації «Захисники України – Олександрійщини» та за сприяння ГО «Схід і Захід разом» недержавною нагородою «Захисник-Доброволець» були відзначені: Сергій Макаров, Андрій Шумило, Василь Логвін, Андрій Дєлієв, Олександр Панагбєєв, Юрій Овчаренко, Руслан Бєлов, В’ячеслав Бородай, Ігор Бектеміров, Сергій Черних.
Присутні згадали хвилиною мовчання загиблих олександрійців, які віддали своє життя в зоні розгортання антитерористичної операції.
Після вшанування пам’яті померлих воїнів розпочалася, власне, концертна програма. Перед глядачами виступили зразковий аматорський хореографічний колектив «Авантюрин», студія художньої творчості «Universal Art», вокальний колектив «Нові імена».