QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії презентували громадський хаб «КУБ»

Нещодавно громадська організація «Сучасні громадські ініціативи» висунула ідею створення в Олександрії громадського простору (хабу). У лютому відбувся організаційний захід з метою дослідження культурно-освітньої сфери території, визначення орієнтирів та формування ініціативної групи для визначення стартових позицій.
26 березня пройшла презентація громадського простору «КУБ ХАБ» у новоствореному офісі відповідної організації, що знаходяться по проспекту Соборному,51/1.
У заході взяли участь профільний заступник міського голови Ірина Чемерис, голова ГО «Сучасні громадські ініціативи», директор інформаційного агентства «Новий громадянин» Віктор Голобородько, керівники управлінь та відділів міської ради, депутатського корпусу та громадськості міста.
Віктор Голобородько ознайомив присутніх з метою діяльності хабу, що передбачає трансформацію громади у напрямку розвитку активного громадянського суспільства, формування ефективної економічної, культурної, соціальної моделі життя.
Засновниками громадського простору є громадські організації «Сучасні громадські ініціативи» та «Ліга підприємців», очолює хаб депутат міської ради Олег Панібратенко.
К.У.Б. – це абревіатура, що розшифровується як «Культура. Урбаністика. Бізнес.» Саме синтез цих понять має бути в основі розвитку успішного і ефективного громадського простору в Олександрії.
Напрямками діяльності громадського простору є розвиток громадянського суспільства, поширення громадської активності та взаємодії; підтримка інноваційних рішень та ідей, підприємницької діяльності; розвиток і трансформація культурного та освітнього середовища; популяризація волонтерства як важливої навички та компетентності громадянина; міжнародна діяльність та напрацювання зв’язків з іншими громадами.
Присутніх ознайомили з практичними кейсами громадського простору, які будуть реалізовуватись. Це участь громадських організацій та залучення їх ресурсів для отримання грантової підтримки; розвиток краєзнавчого руху через туристичні флеш-маршрути для популяризації Олександрії; кіноклуб «КУБ ХАБ»; технологія формалізації громадських ініціатив та ідей на прикладі створення у місті федерації фехтування Кіровоградської області; участь інститутів та експертів залучених хабом, для реалізації проектів громади; організаційна та юридична підтримка громадських організацій в Громадській раді при виконавчому комітеті.
Під час заходу Ірина Чемерис зазначила: «Ця зустріч є дуже важливою, адже співпраця влади з громадськістю необхідна для обох сторін. Така робота надасть поштовх і енергію для подальшого розвитку. У влади є свої механізми розв’язання різних питань, а громадськість може їх підсилити, або запропонувати інші варіанти рішення.
Звертаючись до присутніх, голова «КУБ ХАБ» Олег Панібратенко наголосив: «У цій співпраці ми повинні бути відповідальними і єдиними, щоб цей громадський простір дав можливість подружитися, спілкуватися і головне те, щоб через такі інститути у місті з’являлися волонтери».
«Створюючи цей громадський простір є ідея в тому, що влада, громада і бізнес будуть підсилювати один одного, об’єднуючи наявні ресурси: людські, фінансові та знання», – зазначив Олег Панібратенко.
Наприкінці презентації учасники заходу поділилися враженнями, думками та окреслили подальшу роботу в різних напрямках.