QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійські школи переходять на нове меню

Відпочатку року всі заклади дошкільної та загальносередньої освіти перейшли на нове харчування. Останні 4 місяці тривав перехідний період з освоєння нових технологій приготування страв.
Тож днями заступниця міського голови Ірина Чемерис разом з начальником управління освіти Олександром Авраменком побувала в декількох школах громади, аби перевірити процес впровадження реформи. Оновлені меню переглянули в ЗНЗ № 2, Олександрійському колегіумі та ЗНЗ № 17 – ліцей.
У ході візиту обговорювали нові вимоги з приготування їжі, труднощі впровадження багатокомпонентного меню, аналізували відгуки школярів та батьків, дегустували страви.
У найближчому часі Ірина Чемерис планує відвідати й інші освітні заклади міста, аби перевірити, на скільки нове меню смакує дітям.
Зауважимо, із цього року всі школи зобов’язані при формуванні меню зменшити кількість цукру в 2-2,5 рази, збільшити кількість фруктів та зменшити кількість хліба на один прийом їжі. Заборонено використання ковбасних виробів і сосисок. Натомість збільшено у раціоні школярів кількість м’яса птиці та молочних продуктів. Приблизно 75% продуктів у їдальнях мають бути рослинного походження: овочі, злакові, фрукти та ягоди.
Нове меню складається із близько 160 страв і розробляється одразу на 4 тижні.
Водночас у шкільних буфетах забороняється продавати газовані напої, непастеризовані соки, каву та продукти з високим вмістом цукру чи солі, консервантів, барвників та ароматизаторів.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.334211011906866/334210828573551/