QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Місцеві туроператори зможуть пропонувати цікаві маршрути Олександрією

В Олександрії триває робота і налагодження ефективної співпраці між туристичним бізнесом, туроператорами та владою.

27 вересня, у Всесвітній день туризму, на базі Інформаційно-туристичного центру «Олександрія» відбувся круглий стіл, участь у якому взяли заступниця міського голови Ірина Чемерис, начальниця управління культури Ольга Переведенцева, керівники музею, бібліотечної мережі, відділу українського географічного товариства, будинку дитячої та юнацької творчості, місцеві майстри та туроператори.

На початку перед присутніми виступила Ірина Чемерис, яка сказала: «Олександрія у порівнянні з великими центрами України має не так багато культурних чи історичних пам’яток. Але в нас є магніти, якими можна зацікавити людей і вони із задоволенням провели би тут час разом з родиною чи друзями. Тому наше спільне завдання – розкрити ці магніти”.

Тож під час діалогу велася мова про туристичні маршрути, які будуть цікаві олександрійцям, обговорювалася їх різноманітність (в межах міста, району, області, України), тривалість (від декількох годин до двох-трьох днів), спрямованість (гастрономічна, культурна, історична, містична), періодичність (літні, зимові, міжсезонні) тощо. Також говорили про успішні напрацювання, які вже є в громаді. Домовилися про їх систематизацію і розповсюдження між місцевими туроператорами.

На завершення учасники круглого столу вирішили об’єднати зусилля, щоби забезпечити сталий розвиток туристичної галузі в Олександрії, показати жителям громади та гостям міста привабливість нашого регіону, а також переваги активного і змістовного відпочинку.