QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійці вшанували захисників і захисниць України

14 жовтня в нашій державі традиційно відзначається День захисників і захисниць України, християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці та День українського козацтва.

З цієї нагоди біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбулася літературно-музична композиція «Героїв країна – моя Україна».

Віддати шану та подякувати захисникам, які мужньо боронять рідну землю, прийшли міський голова Сергій Кузьменко, його заступники, депутати,  військовослужбовці,  представники міської ради, бюджетних закладів,  державних структур, громадських організацій та містяни.

На початку усіх присутніх із Днем захисників і захисниць України привітав міський голова Сергій Кузьменко. «Сьогодні український воїн – це еталон мужності, хоробрості, звитяги та самопожертви. На жаль, це далося надзвичайно дорогою ціною. Україна платить сотнями і тисячами життів за нашу свободу. Ми пам’ятаємо кожного олександрійця, який віддав своє життя за наше місто, країну. Вічна їм пам’ять, вічна їм слава. Українці ніколи не хотіли і не хочуть чужого, але ніколи не віддадуть свого. Україна вистояла під гарячим вогнем ворога. Ми показали, що ми – перша армія  світу, що ми здатні захистити свою державу. Сьогодні крок за кроком, метр за метром ми заберемо свою землю в окупанта і будемо мирного жити в нашій країні», – зазначив Сергій Кузьменко.

Також з вітальним словом виступила начальник Олександрійської районної військової адміністрації Ольга Коріненко.

З нагоди відзначення Дня захисників і захисниць України під час мітингу відбулося нагородження Подяками Олександрійського міського голови особового складу військових частин, силових структур, правоохоронних органів та волонтерів. 

Відзнаки Кіровоградської області, Кіровоградської обласної державної адміністрації, грамоти і подяки Олександрійської районної військової адміністрації отримали представники добровольчих формувань,  військовослужбовці,  працівники Служби безпеки України та Національної поліції.

Під час заходу хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять наших воїнів, які віддали життя, виборюючи свободу, цілісність і незалежність нашої країни.

По завершенню урочистої частини учасники поклали квіти до пам’ятника Великого Кобзаря.

Також цього дня очільники міської та районної рад поклали квіти до пам’ятного Хреста загиблим воїнам.