QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

1 жовтня – День захисників та захисниць України, День українського козацтва, Покрова Пресвятої Богородиці

Дорогі захисники і захисниці! Шановні олександрійці та гості міста!

Традиційно ці три взаємопов’язаних українських свята відзначали 14 жовтня, але разом із переходом на новий церковний календар, вони перенесені на 1 жовтня.
Символічно, що свято захисників і захисниць України відзначається разом з Днем козацтва, що уособлює силу, честь, відвагу воїна, та церковним святом Покрови Пресвятої Богородиці, яка споконвіків вважається покровителькою козаків.
Сьогодні наші захисники – це новий ідеал для всього світу. Їхньою мужністю і силою духу захоплюються, майстерністю – прагнуть оволодіти, а незламність – ставлять за приклад.
На жаль, ця шана далася нам дуже дорогою ціною – життям кращих синів України. Ми пам’ятаємо полеглих героїв та згадуємо усіх, хто загинув у боротьбі за свободу і незалежність нашої держави.
Зараз у боротьбі з окупантами ми маємо єднатися, підтримувати наших бійців і один одного заради найскорішої перемоги та миру.
Нехай козацький дух і жага до волі стануть на варті наших інтересів, а Пресвята Богородиця своїм покровом захистить усіх нас від усього хихого.
Слава захисникам і захисницям України! Слава Україні!

З повагою
міський голова Сергій КУЗЬМЕНКО